25 Ağustos 2011 Perşembe

Güle Güle Jobs ...

 Ve bir yoktan var olduşu kanıtlayan Tanrının yarattığı bir zeka dehasından bahsetmek istiyorum . Tüm dünya nın tanıdığı bu adam hiçten var olmuş bir adam . Teknoloji deyince evet bu o adam dedirten şahıs . Hayatını okuduğumda gözlerimi parıltan bu adamın yaşamı konusunda kendi duygularımlar yazı yazmaya karar verdim . Örnek aldığım bu adam istifa etti .  Güle güle yazısı yazmayı düşündüm .

 Ailesinden maddi anlamda destek görmeyen jobs bir aile tarafından evlatlık alınır . Jobs lise yıllarında zeki bir öğrenci olup üniversite hayatını hep kaçamak geçiren biriymiş . Yokluktan durumu pek te iyi olmasa da onu üniversiteye yolluyacakları bir Aileye verirler . Jobs üniversite de pek te başarılı oamayn jobs ya atılır ya da kaçan bir çocukmuş . en son reed kolejine başvurmuş oradan da kısa süre sonra ayrılmış . Bu işe bir ortağı ile daha başlayan jobsun ilk çalışma alanı bir garaj . Evet yoktan var olmaya başlayan adam bu işe garaj da başlıyor . tolu bir yerde işe başlayan jobs kısa sürede büyüyordu . Ve ilk bilgisayarları elmaya adını verdikleri ilk bilgisayar hazırdı ! APPLE 1  666.66$ a satılıyordu . Jobs ve Ortağı yavaş yavaş büyüyordu . yok satan bu üründen sonra garajda kurulan iş alanı devesa bir şirkete dönüşüyordu .Apple ın büyümesi için yönetici gerekiyordu onlarda pepsinin ceo sunu şirkete alacaklarda . İlginç bir ikna tekniği kullanan jobsun sözleri şunlardı ; Ömrünün sonuna kadar sadece şekerli su mu satmak istiyorsun yoksa dünyayı mı değiştirmek istiyorsun ? evet baya basit ve etkili bir söz ben etkilendim . ve ardından yeni ürünler yeni cihazlar apple harikalar yaratıyordu .Jobs inatcı artislik bir yöneticiydi fakat oluşan kavgalar sonucu Şirketten atılıyordu evet apple kurucularından biri artık orada yoktu . Yeni bir şirket kurmaya başlıyan Jobsun yeni şirketinin adı NeXt computer i kurdu burada hırs ile büyüyen jobs bazı scriptlerin geliştirilmesinde yardımcı oldu açıkçası jobs çok çalışkandı.  Apple şirketi, Jobs'u kurduğu şirkete geri getirmek için NeXT'i 429 milyon dolar karşılığında satın aldı . Jobs artık evindeydi.  Ayrıca pixarın kurucu bu adam bir böcekten ilham alarak harika bir stüdyo kurmuş ve dünyayı sallayan dev animasyonlara imza atmıştır .


Yukarıda bahsettiğim adamdan hastalığına rağmen yenilmemiş yaşamdan vazgeçmemiş bir kahraman . Teknoloji ile dalga geçen bir adam . Jobs bugün istifa etti . hastalığından dolayı . Ben teknolojinin elmasını unutmayacağım . Saçma sapan ünlüleri örnek alcağınıza stve jobs denen şaheseri örnek almanız sizi gerçekten ileri götürür . İyileşmesini bekliyorum zamanı yetseydi bb yi kalbe yerleştirildi . Bunu yapabilir. Güle Güle Jobs . Ölürsen ağlarım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder